L'HORT DE L'ANGELETA

L'IES Angeleta Ferrer i Sensat, ja fa anys que disposa d'un hort. Amb el temps, s'ha anat ampliant i millorant.
Es treballa des de diferents matèries i cursos: des de les optatives de 1r (petites investigacions) i 3r d'ESO (hort), des de tecnologia a 2n d'ESO i com a una de les alternatives a la Religió (medi ambient) que ofereix el centre.

dissabte, 20 de juliol del 2013

JORNADA ON HI HEM PARTICIPAT

Jornada d’horts escolars ecològics a Sabadell


El passat dijous 4 de juliol de 2013 van tenir lloc les “III jornades dels horts escolars ecològics" a la Masia de can Deu de Sabadell, promoguda pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i amb la col·laboració de Vida Sana, Casolem i la Fundació Antiga Caixa de Sabadell 1859.
Aquesta jornada tenia per objectiu donar a conèixer diferents experiències d’horts escolars ecològics, per una banda, i parlar de la fertilització i el compostatge en els horts de les escoles, per l’altra. La jornada va aplegar més de 45 assistents i va esdevenir un lloc d’encontre i intercanvi d’experiències.
El programa d’aquesta jornada ha estat centrat en la fertilització i el compostatge dels horts escolars ecològics, temàtica que va ser tractada per Montse Escutia, enginyera agrònoma i autora del llibre “L’hort escolar ecològic”. Aquest tema va suscitar molta participació per part dels assistents, que van fer moltes preguntes a la ponent, com per exemple: quin és el millor tipus de compostador a utilitzar; problemes que poden sorgir en el moment de fer la barreja del compost; quins productes es poden posar i quins no; com es pot saber que el compost ja es pot utilitzar; etc.
A continuació els representants de dues escoles van explicar la seva experiència pràctica. Primer ho va fer l’Anna Castellví, de l’IES Angeleta Ferrer de Sant Cugat del Vallès, que va explicar com gestionen l’hort que tenen al seu institut. Els treballs i la gestió de l’hort formen part del currículum, i hi ha alumnes que fins i tot han fet el treball d recerca sobre l’hort. L’Anna va parlar de la implicació dels professorat i dels pares i avis dels alumnes. Posteriorment van participar la Carla i l’Emma Sánchez, de l’empresa Casolem, que gestiona el Servei de Migdia de l'escola Can Manent de Cardedeu. Van explicar que l’hort d’aquesta escola forma part del dia a dia del centre i els alumnes hi van a l’hora d’esbarjo, després de dinar.
L'interès de la temàtica i la valoració positiva dels assistents propicien la continuació d’aquesta jornada, amb l’organització d’una nova edició que es dedicarà, per petició dels assistents, a la sanitat vegetal i als tractaments de plagues i malalties dels horts escolars ecològics, així com al coneixement i maneig dels diferents tipus de sòls dels horts escolars.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada